Пиле розмарин с гъби

Author: Design Studio WWW

Partner: www.wellysslaser.pl

Пиле розмарин с гъби

Пиле розмарин с гъби
Пиле розмарин с гъби Пиле розмарин с гъби
Производител: ПодправкиБГ
Код: Рецепта 7
Наличност: ...
  ...

 Пиле розмарин с гъби.

На пръв поглед пиле с картофи............., но не съвсем. Всички сме свикнали на тази рецепта с пиле и картофи, но италианците са го украсили (добавили) с малко от своята магия и се е получило нещо превъзходно. Гозбата се приготвя лесно и дори малко запознатите с кулинаството биха се справили чудесно. Нашите препоръки са, да си изберете по възможност органично или био пиле, а най-добре би било с домашно отгледано. Разликата във вкусовите качества е огромна. Относно бекона - ние винаги избираме от този вносния, на лентички в прозрачните пликчета, продаван в големине вериги магазини, има чудесен вкус, достатъчно солен и опушен. Странно защо българските марки бекон, които са на пазара, нямат нищо общо с бекона от месо и сланина!!!!!!! Толкоз за бекона, но да обърнем внимание на гъбите. Може да се използват всякакви гъби, но най-хубаво се получава с кралицата на гъбите - манатарката. Ако трябва да сме честни - гъбите в нашаия случай са замразени, но разбирасе може да се използват и пресни, както и сушени. Погрижете се да си закупите картофи, но такива които са подходящи за готвене и пържене. Трудно бихте различили водните картофи от тези, които са за готвене. На българския пазар, в много случай се предлагат картофи, които не са за домакинството, а са фуражни. Подправки разбира се от нашия електронен магазин www.podpravkitebg.com. За сега непредлагаме пресни подправки, в случая розмарин, но в близко бъдеще и това ще стане. Важна част от рецептата е и маринатата. Трябва да се намаже пилето с нея и да постои 30-40мин, но може и веднага да се пече. Ето и количествата продукти необходими за печивото:

1. Едно пиле
2. картофи - 700 - 900гр
3. бекон
4. гъби (манатарки) - 500гр
5. олио - 100мл
6. чубрица
7. сол
8. соев сос
9. вода - 200-250мл

За маринатата:
1. 4-5 стръка розмарин
2. пипер меланж
3. сол
4. чимен
5. асефатида
6. кора от лимон
7. 1/2 лимон
8. масло - 50-70гр
9. гарам масала
 

1. Пилето се измива добре и се оставя да изсъхне. Прерязва се с кухненска ножица през гърдите, за да се разполови.

2. През това време докато пилето изсъхва от водата, приготваме маринатата. В каменно хаванче слагаме розмарина и другите подправки, лимона и маслото. Стриваме докато се получи еднородна кашица.

3. Намазваме пилето под кожата, подпъхваме с ръка маринатата. Редиме бекона под кожата и намазваме пилето с маринатата и отгоре върху кожата. В тава слагаме картофите и гъбите. Отгоре слагаме пилето и доливаме вода. Може да се ползва водата от накиснатите гъби, разбирасе ако те са били сушени или замразени. Поръсваме със соев сос, чубрица и сол. Добяваме олиото и слагаме във фурната. Печем на 200 градуса за около 60-70мин. Може да изпозвате и домакинско фолио, защото пилето е крехко и да не изгори кожата. По желание може да се добави и малко бира на картофите. И накрая........ студена бира и порция от това пиле за прекрасен завършек на вечерта. 

Всички продукти се изпращат с куриерска фирма ЕКОНТ.

Снимките към материала са илюстративни и не представляват реалното състояние на подправката.
Подправките и билките са в сухо състояние.
Ядките са сурови, а плодовете сушени, освен ако не е упоменато друго.