Сушени плодове инка бери - 100гр

Author: Design Studio WWW

Partner: www.wellysslaser.pl

Инка бери - 100гр

Инка бери - 100гр
Инка бери - 100гр Инка бери - 100гр Инка бери - 100гр Инка бери - 100гр
Производител: ПодправкиБГ
Код: Инка Бери
Количество: 100 гр
Наличност: В наличност
Цена: 6.00 лв.

Други опции


Мярката е в грама:

Етикети:
В употреба с: 

на английски: Inca berry

История на инка бери

Родината на Инка бери е цялата област обхващаща тропиците на Перу, Колумбия и Еквадор и са  най-често срещани по високите части на планинските вериги. Там растенията са диво растящи, но с времето и популяризацията на растението, започва масова култивация в райони със субтропичен и умерен климат.

Инка бери расте на ниски по височина растения, а жълтите на цвят плодове са заобиколени от тънки като листа листове от хартия. Плодът в началото на растежа е зелен като постепенно във времето преминава към характерния си златен цвят. Интересно е да се спомене, че цветовете му са отровни.

Състав на физалиса

Инка бери е плод с високо съдържание на фосфор, витамин А, витамин С, витамин В12, протеини и биофлаваноиди.

Физалиса в кухнята

Плодовете са обгърнати от естествена шушулка, която ги предпазва от нараняване и дава възможност да се съхранява до 3 месеца след откъсване. Физалис може да се консумира в прясно състояние основно в салати, приготвяне на сладкиши, плодови напитки и други. Изсушените плодове могат да се добавят към зърнени закуски, кисело мляко, в различни тестени изделия и др. От плодовете на инка бери могат да се приготвят различни видове сладка.

Ползи за здравето

Инка бери е известен със своите антибактерални, антивирусни и имуностимулиращи свойства. Племенните народи в Южна Америка все още го използват за лечение. Активните вещества на инка бери са мощни флаваноиди и алкалоиди. Плодът е богат на витамин С, което придава кисела нотка на уникалната вкусова смес на инка бери.

Инка бери е мощен антиоксидант, действа успокояващо поради съдържанието на флавоноиди, помага за пречистването на кръвта и има антисептично действие. Изключително полезен за деца тъй като е много силен имуностимулант и има антивирусен ефект. От листата на инка бери може да се приготви ароматен чай.

Много от хората консумирали инка бери редовно, споделят че се чувстват страхотно и изпълнени с енергия, а и че са с по-добра ментална функция. Те са също и чудесен източник на антиоксиданти, чрез които се намалява и възпалението при различни заболявания.

Съхранение
В буркан Сушените плодове трябва да се съхраняват в прозрачен буркан или найлонов плик с цип. Относителната влажност да е до 70%.
Ниска температура Съхранявайте на студено, при възможност в хладилник.