Суперхрана сушен плод годжи бери - 100гр

Author: Design Studio WWW

Partner: www.wellysslaser.pl

Годжи бери - 100гр

Годжи бери - 100гр
Годжи бери - 100гр Годжи бери - 100гр Годжи бери - 100гр
Производител: ПодправкиБГ
Код: Годжи бери
Количество: 100 гр
Наличност: В наличност
Цена: 3.50 лв.

Други опции


Мярката е в грама:

Етикети:
В употреба с: 

на английски: Goji berry

История на годжи бери

Годжи бери расте предимно в Азия и Югоизточна Европа. Смята се, че Годжи Бери се добива от над 600 години в Нинксия, в непосредствена близост до плодородните земи на Жълта река. Тук растат най-качествените плодове в цял Китай, заради което са наричани „червените диаманти”. И до ден днешен традиционните китайските лечители използват плодовете от този регион с лечебна цел. В чест на плодчетата-чудо ежегодно се организират дори и пищни фестивали.

Годжи Бери са изключително деликатни малки плодчета, поради което брането им е особено внимателно – извършва се само на ръка, за да не се нарани фината ципа. Най-добре е да се консумират пресни, но поради деликатността и малкия си срок на годност в свежо състояние, Годжи Бери се сушат по-често на слънце или се подлагат на механична дехидратация. На голяма надморска височина Годжи растат на свобода при естествени условия.

Състав на плода

Съдържанието на витамини, минерали и аминокиселини в годжи берито е шест пъти по-високо от това в пчелния прашец. Желязото, което се съдържа в него е 15 пъти повече, отколкото в нара, спанака и зелените ябълки. Има 500 пъти повече витамин С, в сравнение с портокалите и лимоните. Годжи бери има големи количества линолова киселина, което го прави незаменим инструмент за намаляване на теглото по естествен път.

Годжи бери в кухнята

Тъй като годжи бери има приятен вкус, то плодовете му стават за директна консумация, но може да се поставят в различни храни и напитки. Освен да се ядат като сурови, Годжи Бери може да се изцедят на сок, а дори и на вино, запарват се като чай и др. Чудесно се съчетава с мюсли, овесени ядки, кисело мляко, прибавят се към салати, сладкиши, кремове и бисквити, и на десерти с грис.

Ползи за здравето от годжи бери

Годжи бери повишава имунитета, подобрява работата на стомаха и черния дроб, носи успокоение при стрес. Има благоприятно влияние при сърдечно-съдови заболявания и възпаления, смущения, които са свързани с нервната система.

В Китай се счита, че ако консумираме по 20гр годжи бери на ден, то неминуемо ще засилим своя организъм и ще увеличим положителната си енергия.

Една легенда разказва за китаец, живял 250 години само защото ядял всеки ден Годжи Бери. Неможе да твърдим, че е вярно, но е доказано, че малките плодчета са цяла естествена аптека за здравето ни. Те помагат за запазване младостта на вашата кожа и помагат за цялостното укрепване на имунната система.

Могат да предпазят кожата ви от слънчево изгаряне. Смята се, че Годжи Бери повлияват положително метаболизма, като прочиства организма и спомага за намаляване на телесното тегло.

Годжи Бери помага при астма, диабет, високо кръвно налягане и редица алергии. Има много благоприятно действие при неприятни симптоми като умора, безсъние, отпадналост, шум в ушите.

Съхранение
В буркан Сушените плодове трябва да се съхраняват в прозрачен буркан или найлонов плик с цип. Относителната влажност да е до 70%.
Ниска температура Съхранявайте на студено, при възможност в хладилник.